Tandhygienist

Tandhygienist
Med förebyggande tandvård håller du dina tänder friska längre!
Våra tandhygienister är specialiserade på mun- och tandhygien och kan hjälpa dig att komma tillrätta med och förebygga tandsten, tandfickor, inflammerat tandkött och i värsta fall tandlossning.
För att maximera förutsättningarna för en god tandhälsa, bör man redan från unga år sköta sin munhygien noggrant. Tänderna behöver rengöras med tandborste och tandtråd, mellanrumsborstar eller tandstickor dagligen, borsta morgon och kväll, vi rekommenderar el-tandborste. Undvik socker och syror i mat och dryck så mycket du kan, låt bli att småäta, då skyddar du tänderna från onödiga syraangrepp.

I takt med stigande ålder ökar risken för tandsjukdomar och det kan vara bra att redan som ung vuxen regelbundet besöka tandhygienist för att förebygga problem.

Tandhygienistens behandling innebär bland annat rengöring där eventuell tandsten, missfärgningar och bakteriebeläggningar putsas bort.
Med Air-flow får man även bort hårt sittande beläggningar som till exempel rökbeläggningar.Du kan också få ett extra skydd mot kariesangrepp genom att tänderna behandlas med fluorpreparat.
Du får också veta vilka hjälpmedel som passar bäst för att sköta just Dina tänder.

Comments are closed.